Business intelligence voor e-commerce

Zet jouw data in voor groei, omzet en conversie. Zo bereik jij meer met jouw webshop.

Uiteraard verzamel jij allerlei data van jouw webshop. Maar verzamel je wel de juiste data en maak jij wel gebruik van alle data? Niet veel ondernemers staan hierbij stil. Ze hebben bijvoorbeeld Google Analytics en denken daarmee alle data te hebben. Maar heb je wel eens gedacht aan het bijhouden van jouw posities in de zoekresultaten of nagedacht hoe je deze informatie in kunt zetten voor meer conversies? Met business intelligence zet jij deze informatie in voor groei van jouw webshop.

Business intelligence 

Business intelligence maakt nuttige informatie zichtbaar. Denk aan patronen en trends. Het laat zien hoe jouw bedrijf werkt, maar natuurlijk ook waar nog verbetering mogelijk is. Door beslissingen te maken op basis van feiten/data speel je beter in op de wensen van jouw doelgroep. Maar het verzamelen van deze data en het maken van beslissingen op basis van deze data is niet het moeilijkste. De uitdaging schuilt zich in het gebruik van de tools, technieken en inrichting die jij geeft aan jouw business intelligence. Daarnaast vergeten vaak veel mensen dat een trend een trend is. Dat betekent zeker geen garantie voor de toekomst. Elke verschuiving in de data of voorspelling is interessant voor jouw business intelligence. 

Een specialist nodig voor jouw business intelligence? 

Het is niet gek dat je als e-commerce de hulp inschakelt van een specialist. Je eigen data analyseren is best lastig. Daarnaast verlangt de huidige klant steeds meer, met name op het gebied van dienstverlening. Analyses van data is dus niet zomaar gedaan, laat staan dat jij op de juiste manier inspeelt op de wensen van de klant.  

Een specialist laat jou inspelen op de toekomst, door met data te voorspellen en adequaat in te spelen op de huidige trends. Dit laat ook direct al zien, dat je niet zomaar klaar bent business intelligence. Het is net zoals veel andere marketingstrategieën een continu proces. 

Ben jij klaar om jouw data effectief in te zetten voor de groei van jouw webshop? 

Waarmee kan ik je helpen?

E-commerce Strategie & Roadmap

Een doordachte strategie ontwikkelen om je doel te behalen.

BI & Analytics

Data & Dashboards inzetten voor het maken van gefundeerde beslissingen.

Marketing Automation

Marketing Automation inzetten om leads/prospects efficiënter en beter te kwalificeren en aan je te binden.

E-commerce automatisering

Jouw e-commerce platform realiseren, schalen en verder optimaliseren.

SEO

Zoekmachine optimalisatie om organisch verkeer naar je webshop te verhogen.

SEA

Zoekmachine advertising om snel bezoekers naar je webshop te trekken.

Conversie optimalisatie

Meer conversie halen uit elke bezoeker van je webshop.

UX Design

Je klant centraal stellen door het inzetten van UX design.

E-commerce Partner van

Jouw E-commerce manager

Je weet dat je meer uit je webshop kunt halen maar hoe doe je dat? Ik help je bij het verbeteren van je webshop en het realiseren van meer groei.

Succes verhalen

Super fijne samenwerking. Korte lijnen en perfecte communicatie! Eindelijk iemand gevonden met veel kennis van magento 2.0
S. Van Oostenbrugee

Eigenaar, Handdoek.nl

Amanj is een bijzondere persoon met sterke werkethiek. Hij maakt waar wat hij belooft. Hij heeft ons geholpen met het realiseren van onze nieuwe webshop en daarna bezig met de verdere optimalisatie. Hij is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf geworden waarbij hij advies geeft op verschillende niveau’s.
J Farhanghi

CEO, Sigmatex B.V.

Snelle communicatie via mail en telefoon. Het team denkt mee en komt met creatieve oplossingen. Het uiteindelijke werk werd geleverd zoals afgesproken en de kwaliteit is top.
H. Willem

Eigenaar, PK

Laten we beginnen

Wil je groeien met je webshop? Laten we kennismaken.