SEO voor e-commerce

Een webshop die vindbaar is.

Ook binnen Google wil jij jouw plekje veroveren. Dit kan met SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. Je zet technieken in om te stijgen in het organische zoekverkeer. Dit zijn de gratis plekken binnen Google. Wist je dat deze plekken als betrouwbaar worden gezien door gebruikers van Google.  Daarnaast weet iedereen dat mensen niet eindeloos door de zoekresultaten heen scrollen. Een plekje in de top 3 is dus ontzettend waardevol! 

Om vindbaar te zijn binnen Google moet je de juiste techniek inzetten. Dit betekent onder andere dat je aan de slag gaat met de techniek van de website, de content op de website en linkbuilding. Oftewel je gaat actief aan de slag met optimaliseren van jouw webshop. Dit is een continu proces. 

Google voert namelijk het gehele jaar updates door. Inspelen op elke update is niet gemakkelijk. Het vereist kennis en betekent ook dat je moet experimenteren. Daarnaast moet je rekening houden dat jouw concurrentie ook altijd bezig is met optimaliseren. Je bent dus ook altijd bezig met SEO omdat jouw concurrent graag jou ook een stapje voor is. 

SEO voor jouw webshop

Wanneer je kiest voor SEO, dan gebruik je verschillende technieken. Voordat de strategie wordt bepaald, gaan we eerst grondig op onderzoek uit. Het is belangrijk dat we weten hoe jij ervoor staat. Dit doen we met analyses van de website Vervolgens zetten we een strategie uit. Hierin staat beschreven welke doelen jij wilt bereiken, hoe jij dit gaat bereiken en hoe we dit meten. 

SEO voor een webshop vergt ook weer specifieke kennis. Veel ondernemers denken vaak al dat ze goed bezig zijn. Maar de praktijk laat zien dat je er nog veel valt te halen op het gebied van SEO. 

Aan de slag met de SEO van jouw webshop 

Is er voor jou nog wel ruimte om te stijgen binnen Google? Samen met een SEO specialist help ik jou stijgen binnen Google. We stellen samen de KPI’s op en stijgen met jou in Google. We tonen Google dat jij de specialist bent en dat mensen zeker bij jou een aankoop moeten doen. 

Een vindbare webshop helpt je meer omzet generen. Zet hier je eerste stap naar een vindbare webshop.

Waarmee kan ik je helpen?

E-commerce Strategie & Roadmap

Een doordachte strategie ontwikkelen om je doel te behalen.

BI & Analytics

Data & Dashboards inzetten voor het maken van gefundeerde beslissingen.

Marketing Automation

Marketing Automation inzetten om leads/prospects efficiënter en beter te kwalificeren en aan je te binden.

E-commerce automatisering

Jouw e-commerce platform realiseren, schalen en verder optimaliseren.

SEO

Zoekmachine optimalisatie om organisch verkeer naar je webshop te verhogen.

SEA

Zoekmachine advertising om snel bezoekers naar je webshop te trekken.

Conversie optimalisatie

Meer conversie halen uit elke bezoeker van je webshop.

UX Design

Je klant centraal stellen door het inzetten van UX design.

Mijn aanpak

Met de kennis en ervaring die ik de afgelopen tien jaar heb opgedaan heb ik een proces van 9 stappen ontwikkeld. Dit proces leidt naar groei. Deze 9 stappen zijn teruggebracht tot de vier fundamenten voor groei:

1. Basis

Een sterke basis is het fundament van jouw online succes. We kijken naar jouw doelgroep, de markt, product relevantie, je webshop, koppelingen, Analytics & Dashboards.

3. Conversie

Bij conversie halen we alles uit nieuwe en bestaande klanten. We maken de webshop zo simpel mogelijk dat jouw doelgroep het kan begrijpen.

2. Bezoekers

Hier kijken we naar de verschillende manieren om bezoekers naar jouw webshop te trekken.  We zetten hier doelgericht verschillende kanalen voor in.

3. Retentie

Het kost meer geld/tijd om nieuwe klanten binnen te halen dan meer uit bestaande klanten te halen. We zetten verschillende tactieken om jouw klanten fans te maken.

E-commerce Partner van

Jouw E-commerce manager

Je weet dat je meer uit je webshop kunt halen maar hoe doe je dat? Ik help je bij het verbeteren van je webshop en het realiseren van meer groei.

Succes verhalen

Super fijne samenwerking. Korte lijnen en perfecte communicatie! Eindelijk iemand gevonden met veel kennis van magento 2.0
S. Van Oostenbrugee

Eigenaar, Handdoek.nl

Amanj is een bijzondere persoon met sterke werkethiek. Hij maakt waar wat hij belooft. Hij heeft ons geholpen met het realiseren van onze nieuwe webshop en daarna bezig met de verdere optimalisatie. Hij is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf geworden waarbij hij advies geeft op verschillende niveau’s.
J Farhanghi

CEO, Sigmatex B.V.

Snelle communicatie via mail en telefoon. Het team denkt mee en komt met creatieve oplossingen. Het uiteindelijke werk werd geleverd zoals afgesproken en de kwaliteit is top.
H. Willem

Eigenaar, PK

Laten we beginnen

Wil je groeien met je webshop? Laten we kennismaken.